5 tips för att börja med retargeting/remarketing ads

Top 5 tips för att börja med retargeting/remarketing ads

Att annonsera digitalt är ett sätt för företag att nå ut till människor online. Det är verkligen en konst i sig att kunna digital annonsering och få resultat.
En fantastisk funktion i digital annonsering är retargeting – även kallat remarketing.

Det är ett sätt för dig att återkoppla till personer som på ett eller annat sätt visat intresse för ditt företag. Du kan exempelvis skapa retargeting annonser och nå ut till personer som besökt din webbshop och
lagt en vara i varukorgen men inte slutfört köpet. Genom att optimera en annons för just dessa personer kan du få köpen att slutföras.

Så hur ska du tänka för att verkligen få ut så mycket som möjligt och lyckas med dina retargeting annonser:

1 – Sätt upp en pixel

Tekniskt sätt så är en pixel en kod som placeras ut så du kan mäta konverteringar. Den gör det även möjligt för dig att bygga målgrupper och annonser. Du ser med hjälp av pixeln hur dina besökare beter sig på din hemsida.

Pixeln samlar alltså in relevant data till dig som du kan använda i din annonsering.

Nu kan du skapa annonser till de personer som till exempel besökt en viss sida eller specifika produkter på din hemsida för att få dem att konvertera/slutföra sina köp. Optimeringen av dina annonser blir även bättre samt att annonskostnaden blir lägre.

2 – Förstå dina kunder och besökare – AIDA – modellen

När du annonserar digitalt är det viktigt att du inte bara ser datan du samlat in från dina egna ögon. Försök att sätta ditt fokus på besökarna!
Varför slutförde dem inte det där köpet? Var priser för högt? Var det krångligt?

Genom att identifiera orsaken kan du skapa kampanjer med en lösning.
Detta kan du göra med hjälp av den så kallade AIDA – modellen.

AIDA – modellen är ett verktyg som används för att beskriva processen som kunder går igenom när de letar efter en produkt. AIDA menar alltså att varje kund alltid går igenom beteendemässiga steg innan de bestämmer sig för att köpa produkten eller ej.

De 4 olika stegen i AIDA – modellen är:

Attention – kunden ser produkten
Interest – ett intresset för att köpa produkten uppstår
Desire – en lust att äga produkten skapas
Action – kunden tar ett beslut att köpa eller inte köpa produkten

Genom att använda sig av AIDA modellen gör att det är lättare att förstå hur processen till ett köp ser ut från kundens perspektiv. Den går även att anpassa efter olika branscher och nischer i marknadsföringen.

3 – Använd dig av videoannonser

Med hjälp av videoannonser kan du fånga kundens uppmärksamhet samtidigt som du marknadsför dina produkter eller tjänster. Det finns många fördelar med videoannonsering. Några av dem är:

1 – Människor finner videoannonser underhållande vilket bygger upp ett intresse för ditt företag.

2 – Du kan bygga upp ett förtroende med potentiella och redan befintliga kunder samtidigt som du kan lära dem om dina produkter/tjänster.

3 – Du har större sannolikhet att ranka högre på Google med videoannonser

4 – Med videos uppmanar du fler människor att dela dem vidare med sina vänner än vad bilder gör.

Du kan med videoannonser i retargeting syfte tilltala dina besökare genom att till exempel visa hur en specifik produkt fungerar eller fördelarna med den produkten. Du kan även skapa kundreferenser i videoformat som höjer ditt företag och som i sin tur får människor att slutföra en konvertering.

4 – Skapa remarketinglistor

Genom remarketinglistor kan du nå människor som besökt din hemsida när de sedan söker på Google. Det kan vara allt från små sökord som är relaterade till ditt företag och dina produkter till bredare
sökord. Du kan nu visa särskilda annonser på Google för att få personer att till exempel slutföra sina köp på din hemsida.

För att kunna spåra människors beteenden på din hemsida lägger du till ett kodavsnitt som kallas “remarketingtag”. Med hjälp av koden läggs webbplatsbesökare in på en remarketinglistor som du sedan kan använda för att rikta specifika annonser till just dessa personer.

När du skapar remarketinglistor sätter du upp regler för när besökarna ska läggas till på listan och även hur länge medlemskapet varar. Reglerna är som villkor som måste uppfyllas av besökaren för att läggas till på listan.

Ett exempel på en regel kan vara att personen måste ha besökt din hemsida den senaste månaden. Du kan nu ge ett specialerbjudande endast till personerna på den listan.

5 – Testa och hitta rätt taktik

Det är sällan du på förhand kan veta vilka typer av retargeting annonser som kommer lyckas bäst. Det du behöver göra är att ha tålamod och testa dig fram. Lek till exempel runt med olika texter och bilder för olika målgrupper.

För att kunna jämföra olika annonser på ett effektivt sätt kan du A/B testa en annons.

Ett exempel på när du kan A/B testa kan vara om du vill veta vilken CTA (call to action) som tilltalar dina kunder bäst. Genom att välja att A/B testa till två målgrupper där du på ena annonsen skriver “Köp nu” och på andra annonsen skriver “Klicka här för att komma till butiken” så kan du dels förstå din målgrupp bättre och du får även veta hur du ska skapa dina annonser i framtiden för att få så många att besöka din hemsida igen som möjligt.

Vill du ha hjälp med retargeting för att nå ut till dina kunder och öka din försäljning? Hör av dig till oss på Extend Marketing för ett möte om hur vi skulle arbeta tillsammans med ditt
dig och ditt företag!

Kontakta oss

Vi går igenom hur retargeting skulle fungera för ditt företag

Share the Post:

Related Posts

Lyssna på vår podcast.

Driver du eller jobbar på en e-handel och vill lära dig mer från branschkollegor och experter? Lyssna då på vår podcast Ehandelsnack.

Där intervjuar vi mängde mer intressanta profiler inom e-handel.